Крайчев, БАКБА: Не се случва прословутата децентрализация на Морска администрация

Прословутата децентрализация на Морска администрация не се случва.

Това каза пред Maritime.bg Свилен Крайчев, директор на Българската асоциация на корабните брокери и агенти (БАКБА), в която членуват 43 компании.

„Твърдо и много отдавна сме на позиция, че Изпълнителна агенция „Морска администрация“ не може да бъде в София, а трябва да бъде близо до бизнеса“, коментира още той.

Свилен Крайчев / Снимка: Валентин Димитров, архив

В отговор на въпрос дали морският бизнес е бил приспан през последните 8 години, откогато се очаква преместване на централата на агенцията във Варна, Крайчев коментира: „Не, морският бизнес не беше приспан. Моето лично мнение е, че морският бизнес вече не вярва на думичка от това, което казват в София“.

Българската асоциация на корабните брокери и агенти застава зад своите колеги, които ще изразят несъгласието си с търга за продажба на ПЕРУН и искане за незабавни мерки от държавата за осигуряване на морското търсене и спасяване.

„В този смисъл подкрепяме протеста. Не знам за друга нормална, сериозна държава, която да не си изпълнява ангажиментите по морско търсене и спасяване“, коментира още той.

Maritime.bg припомня, че група неправителствени организации, броят на които продължава да се увеличава, искат с петиция до премиера Бойко Борисов незабавните оставки на цялото ръководство на ИА „Морска администрация“.

За утре (сряда) от 1030 ч. пред сградата на Дирекция „Морска администрация“ е насрочен и мълчалив протест срещу обявения търг за продажба на кораб ПЕРУН и ръководството на „Морска администрация“ – София, което създаде редица скандали в сектора през последните години.

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас