Крайчев, БАКБА: Не се случва прословутата децентрализация на Морска администрация

Прословутата децентрализация на Морска администрация не се случва.

Това каза пред Maritime.bg Свилен Крайчев, директор на Българската асоциация на корабните брокери и агенти (БАКБА), в която членуват 43 компании.

“Твърдо и много отдавна сме на позиция, че Изпълнителна агенция “Морска администрация” не може да бъде в София, а трябва да бъде близо до бизнеса”, коментира още той.

Свилен Крайчев / Снимка: Валентин Димитров, архив

В отговор на въпрос дали морският бизнес е бил приспан през последните 8 години, откогато се очаква преместване на централата на агенцията във Варна, Крайчев коментира: “Не, морският бизнес не беше приспан. Моето лично мнение е, че морският бизнес вече не вярва на думичка от това, което казват в София”.

Българската асоциация на корабните брокери и агенти застава зад своите колеги, които ще изразят несъгласието си с търга за продажба на ПЕРУН и искане за незабавни мерки от държавата за осигуряване на морското търсене и спасяване.

“В този смисъл подкрепяме протеста. Не знам за друга нормална, сериозна държава, която да не си изпълнява ангажиментите по морско търсене и спасяване”, коментира още той.

Maritime.bg припомня, че група неправителствени организации, броят на които продължава да се увеличава, искат с петиция до премиера Бойко Борисов незабавните оставки на цялото ръководство на ИА „Морска администрация“.

За утре (сряда) от 1030 ч. пред сградата на Дирекция „Морска администрация“ е насрочен и мълчалив протест срещу обявения търг за продажба на кораб ПЕРУН и ръководството на „Морска администрация“ – София, което създаде редица скандали в сектора през последните години.

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент