Протест във Варна: Господ пази България от голям инцидент в Черно море

Господ все още пази България от голям инцидент в отговорния ни район в Черно море.

Това казаха протестиращите днес във Варна десетки моряци, обявили се срещу търга за продажба на спасителния кораб ПЕРУН.

Събралите се моряци пред местната дирекция на ИА „Морска администрация“ ще искат с петиция до премиера Бойко Борисов оставката на ръководството на агенцията в София.

Според тях ИАМА – София умишлено е участвала през годините в разрушаването на спасителната служба на страната, обслужвайки частни интереси, което стана най-явно с обявената от агенцията и провалена от същите протестиращи поръчка за частни влекачи в студен резерв, които трябваше да бъдат в готовност за операции само в пристанищата.

Протестиращите дадоха за пример и последните инциденти в района на България, при коите ясно е станало, че страната ни има нужда от добре развита национална спасителна служба.

Последни новини

Последни новини

Липсата на навременна техническа поддръжка е сред причините за потъването на рудовоза „Stellar Daisy“

Пренебрегването на нуждата от навременна техническа поддръжка е сред причините за потъването на рудовоза STELLAR DAISY. Това постанови Държавният морски трибунал на Южна

САЩ водят разговори със съюзници за осигуряване на ескорт на търговските кораби в Червено море

Снимката е илюстративна. САЩ водят разговори със своите съюзници за осигуряване на военен ескорт на корабите, плаващи в Червено море на фона на сериозните рискове за