К.д.п. Герчев: "Перун" е безсмъртен

К.д.п. Никифор Герчев изпрати до редакцията на Maritime.bg свое обръщение към екипажа на ПЕРУН и морската общност. Публикуваме го без редакторска намеса.

К.д.п. Никифор Герчев
К.д.п. Никифор Герчев, председател на БУЛСАР

Скъпи чеда на морето, членове на екипажа на спасителния кораб ПЕРУН!

Днес, 19  февруари (датата на обесването на Васил Левски), във Варна, станахме свидетели на едно безсрамно дело, извършено от шепа алчни, безсъвестни и безсрамни предатели – държавни чиновници, ръководители на централната морска власт в София.

Днес присъствахме на опита за погребение на Перун, продадоха го за „жълти стотинки” и  окончателно ликвидираха националната морска спасителна служба.

Години наред, тези безочливи началници, произвеждаха заблуждаваща информация за кораба и го вързаха на кей в пристанището без грижа, без екипаж цели 12 години, без някой да им потърси сметка за потресаващото негативно отношение към тази родна морска светиня.

Аз, Вашият първи капитан, нито за миг не забравих дадената дума да се боря за неговата  съдба, но за съжаление не успях в тази неравна борба, да го измъкна от пипалата на корупционния октопод. 

26 октомври 1977 г., 16:20 ч., официална церемония по вдигане флага на България

Не страдайте, скъпи морски ангели на милосърдието, Вие изпълнихте Вашия дълг на честта и дадената клетва да служите достойно на Отечеството, на люлчените ни морски простори.

Ние заедно спасявахме в морето, рискувайки собствения си живот, за да спасим бедстващи люде.

Измъквахме от лапите на смъртта бедстващи кораби, от едната жалост за ближния страдащ.

Единствената утеха и радост бяха благодарните погледи на хората,  които успявахме да спасим. 

Днес Перун мина в галерията от вечните, безсмърни морски образи.

Да, той не умря, а го превърнаха в съвременната морска светиня.

Днес за сетен път пируват предателите на Морска България, но не знаят, че тяхната пирова победа е и тяхната гибел. 

Поклон за всичко добро, което свършихте скъпи 

„АНГЕЛИ НА МОРСКОТО МИЛОСЪРДИЕ”

Последни новини

Последни новини

Майор Иван Савов премина в запаса

В Щаба на Военноморските сили, в присъствието на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и личния състав на

Ученици от Морската гимназия във Варна започнаха практика на „Академик“

Снимка: Морски вестник Започнаха летните практики във Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“. След либерализирането на правилата стана възможно и провеждането на

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас