ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на II място в класацията на морските университети

На второ място сред най-престижните морски висши учебни заведения е поставено Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ в класацията на Международната асоциация на морските университети (IAMU).

Класацията, която беше публикувана в сайта на Международната асоциация, се прави за първи път по три критерия: образование, наука и осигуряване на обучение.

В генералното класиране Морското училище в гр. Варна се нарежда след Австралийския морски университет в Тасмания, като изпреварва университети от САЩ, Великобритания, Германия и Япония.

По този повод министърът на отбраната Красимир Каракачанов изказа личната си благодарност и уважението си към целия команден и научно-преподавателски състав на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ за професионализма, усилията, всеотдайността и инициативността.

„Вашето постижение в класацията на морските университети е заслужено признание и доказателство, че ВВМУ е еталон в образователната система. През годините Морското училище се е развивало, следвало е традициите и съвременните тенденции в образованието с цел постигане на по-високи успехи. Всичко това сме постигнали като резултат от общите усилия на ръководството на Висшето военноморско училище и на Министерството на отбраната. Пожелавам на командния състав, на преподавателите и на възпитаниците на ВВМУ здраве, постигане на високи цели и успехи в развитието на морската наука и образование, в утвърждаването и отстояването престижа на училището.“, пише министър Каракачанов до началника на училището.

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ членува в Международната асоциация на морските университети (IAMU) от основаването ѝ преди 21 години. В IAMU членуват над 60 от водещите морски университети в света.

Последни новини

Последни новини

След повторната авария с тръбопровода: Емил Димитров проверява за укрита информация във Варна

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на РИОСВ-Варна да извършат проверка и да му докладват имало ли е

Четирима се борят за две независими места в борда на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна Продължават конкурсите за избор на членове в ръководствата на държавните дружества от морската индустрия. Припомняме, че такива обяви транспортното