Дарители подпомагат Морската гимназия в Бургас

Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ – Бургас получи дарение – справочници, учебници, техническа литература, както и нагледни материали за оборудване на такелажен кабинет.

Подаръците за училището са от неговия бивш възпитаник, впоследствие свързал целия си живот с морската професия – Стоян Инджов. Макар и вече пенсиониран, той работи като технически ръководител на производство на товаро-разтоварни уреди и съоръжения в бургаска фирма.

Сред ценната техническа литература, подарена от Стоян Инджов, е и историята на морската гимназия, написана от един от директорите му през 60-те години – Енчо Маринов. Рядкото издание изобилства от спомени, факти и снимки от онова славно време.

Частна фирма е поела ангажимент да подпомогне обслужването на противопожарната система, пожарогасителите, дихателните апарати и оборудването за обучение в гимназията.

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас