Дарители подпомагат Морската гимназия в Бургас

Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ – Бургас получи дарение – справочници, учебници, техническа литература, както и нагледни материали за оборудване на такелажен кабинет.

Подаръците за училището са от неговия бивш възпитаник, впоследствие свързал целия си живот с морската професия – Стоян Инджов. Макар и вече пенсиониран, той работи като технически ръководител на производство на товаро-разтоварни уреди и съоръжения в бургаска фирма.

Сред ценната техническа литература, подарена от Стоян Инджов, е и историята на морската гимназия, написана от един от директорите му през 60-те години – Енчо Маринов. Рядкото издание изобилства от спомени, факти и снимки от онова славно време.

Частна фирма е поела ангажимент да подпомогне обслужването на противопожарната система, пожарогасителите, дихателните апарати и оборудването за обучение в гимназията.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на