"Космос шипинг" доставя понтони на Община Варна за над половин милион лева

524 040 лева без ДДС ще плати Община Варна на „Космос шипинг“ за доставка на понтони за новото рибарско пристанище в квартал Аспарухово, установи справка на Maritime.bg.

Припомняме, че общината ще разходи над 570 хил. лева за закупуване на машини, понтони и гасителни средства за нуждите на бъдещото рибарско пристанище.

При първото обявление на процедурата, която бе в три позиции, се оказва, че или няма кандидати или те не отговарят на изискванията. Поради тази причина, общината покани да участват три фирми – „Баш майстора“ за доставка на инструменти и машини с прогнозна стойност до 45 856 лв. без ДДС, „Цикония“ за гасителни средства на стойност до 1 576 лв. без ДДС и „Космос шипинг“ за доставка на понтони с прогнозна стойност до 524 180 лв. без ДДС.

В крайна сметка договор за понтоните е сключен с „Космос шипинг“, които ще получат 628 848,96 лв. с ДДС.

Според документацията, „Космос шипинг“ трябва да достави стоманобетонни плаващи понтони с размери: дължина – 15,00 м., ширина – 2,70 м., височина – 1,00 м., надвишение над водната повърхност – 0,5 м., допустим товар – 5 kN/м2, снабдени с PVC тръбопроводи за ел. енергия и вода. Всеки понтон ще бъде оборудван с 6 поцинковани швартови римове със скоби, и 4 броя швартови кнехтове, 4 бр. гнезда за колонки за ток и вода, 2 бр. отбивачки от парен бук и алуминева сходня с размери 6,00 м на 1,90 м.

За четири понтона с тези характеристики, варненската фирма ще получи 81 525 лв. за брой или общо 326 100 лв.

Други 57 600 лв. „Космос шипинг“ прибира за монтажни елементи за плаващи понтони – 4 мъртви котви бетонни с тегло 2 тона, изработени от сулфатоустойчив бетон и армировъчна стомана, заедно с котвени вериги калибър 26 мм – 24 м, окомплектовани с 8 броя стоманени шегели за окачване в двата края.

Фирмата трябва да достави и монтира 16 колонки за ток и вода при единична цена 3 950 лв. или общо 63 212 лв.

А други 77 128 лева ще отидат за общо 31 броя електрически лебедки с теглителна сила 4318 kg, при единична цена от 2 488 лв.

Последни новини

Последни новини

Майор Иван Савов премина в запаса

В Щаба на Военноморските сили, в присъствието на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и личния състав на

Ученици от Морската гимназия във Варна започнаха практика на „Академик“

Снимка: Морски вестник Започнаха летните практики във Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“. След либерализирането на правилата стана възможно и провеждането на

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас