България трябва да се гордее с Морско училище

България трябва да се гордее с Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Това обяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който награди училището за класирането му на второ място сред най-добрите морски университети в света.

„Това показва не само желание на ръководството на флота и ВВМУ за постигане на едно добро образование, това показва резултати, с които лично аз като българин и министър на отбраната се гордея“, коментира още Каракачанов.

В генералното класиране на IAMU Морското училище се нарежда след Австралийския морски университет в Тасмания, като изпреварва университети от САЩ, Великобритания, Германия и Япония. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ членува в Международната асоциация на морските университети (IAMU) от основаването ѝ преди 21 години. В IAMU членуват над 60 от водещите морски университети в света.

Още от посещението на Каракачанов във Варна (вижте видео по-долу)

Каракачанов: Търсим две подводници за флота

Новите патрулни кораби за флота ще се строят във Варна

Видео:

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на