IALA придобива статут на междуправителствена организация

Българска делегация начело с к.д.п. Милен Тодоров, директор на дирекция „Ръководството на корабния трафик – Черно море“ към Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ участва в учредяването на Международната организация на морските средства за навигационно осигуряване /International Organization of Maritime Aids to Navigation/.

Mеждународната дипломатическа конференция, която се проведе в периода 25-28 февруари 2020 в гр. Куала Лумпур, Малайзия, утвърди текста на Конвенцията за учредяване на организацията (Конвенцията от Куала Лумпур).

Новата организация наследява Международната асоциация на фаровите служби и помощните средства за навигация /IALA/, създадена през 1957 год. като неправителствена организация във Франция.

IALA дълги години е основна движеща сила в областта на установяване на международните технически стандарти за безопасност на корабоплаването.

Драстичното разрастване на мащабите на морския транспорт налага Асоциацията да се обособи в междуправителствена организация.

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по