Нов отдел на IMO за борба с глобалните проблеми на корабоплаването

Международната морска организация (IMO) създаде нов отдел – „Партньорства и проекти“, съобщиха от пресслужбата й пред Maritime.bg.

Целта на новата структура е решаването на глобалните проблеми на корабоплаването, свързани с декарбонизацията и замърсяването.

В рамките на Секретариата на IMO е създаден нов отдел, който да се фокусира върху подкрепата на държавите-членки за справяне с ключови глобални проблеми в контекста на международното корабоплаване, спомогайки и насърчавайки устойчивото развитие.

IMO има дълъг и успешен опит за съпоставяне на изискванията на развиващите се и по-слабо развитите страни с ресурси, предоставени от редица правителствени, институционални и корпоративни донори. Енергийната ефективност, изменението на климата, защитата на биоразнообразието, предотвратяването на замърсяването на морето, морската безопасност и сигурност са само част от обхванатите области, в които ще функционира новият отдел.

Той трябва да надгради опита на организацията, за да помогне за справяне с тези и други ключови глобални предизвикателства в индустрията, използвайки иновативни партньорства и дългосрочни проекти, коментират от IMO.

Новият отдел започва работа от 1 март 2020 г. и ще работи за засилване на партньорствата с външни заинтересовани страни и донорски агенции.

Новият отдел ще се ръководи от Хосе Матейкал, който има повече от 15 години опит в ръководството и координирането на големи проекти в IMO, подкрепен от Йънгсо Ким, който ще ръководи партньорствата в новата структура.

Вижте още тук:

New IMO department will tackle key global issues through innovative partnerships

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва