Нов отдел на IMO за борба с глобалните проблеми на корабоплаването

Международната морска организация (IMO) създаде нов отдел – „Партньорства и проекти“, съобщиха от пресслужбата й пред Maritime.bg.

Целта на новата структура е решаването на глобалните проблеми на корабоплаването, свързани с декарбонизацията и замърсяването.

В рамките на Секретариата на IMO е създаден нов отдел, който да се фокусира върху подкрепата на държавите-членки за справяне с ключови глобални проблеми в контекста на международното корабоплаване, спомогайки и насърчавайки устойчивото развитие.

IMO има дълъг и успешен опит за съпоставяне на изискванията на развиващите се и по-слабо развитите страни с ресурси, предоставени от редица правителствени, институционални и корпоративни донори. Енергийната ефективност, изменението на климата, защитата на биоразнообразието, предотвратяването на замърсяването на морето, морската безопасност и сигурност са само част от обхванатите области, в които ще функционира новият отдел.

Той трябва да надгради опита на организацията, за да помогне за справяне с тези и други ключови глобални предизвикателства в индустрията, използвайки иновативни партньорства и дългосрочни проекти, коментират от IMO.

Новият отдел започва работа от 1 март 2020 г. и ще работи за засилване на партньорствата с външни заинтересовани страни и донорски агенции.

Новият отдел ще се ръководи от Хосе Матейкал, който има повече от 15 години опит в ръководството и координирането на големи проекти в IMO, подкрепен от Йънгсо Ким, който ще ръководи партньорствата в новата структура.

Вижте още тук:

New IMO department will tackle key global issues through innovative partnerships

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по