2.5 млн. лева за минен заградител

До 2.5 млн. лева без ДДС ще струва преоборудването на малкия военен транспорт СИРИУС (б.н. 302) в минен заградител.

В момента тече процедурата за избор на кораборемонтно-корабостроително предприятие, което да извърши преоборудването на съда, установи справка на Maritime.bg.

В техническата документация на МО е посочен и малкият военен транспорт АНТАРЕС (б.н. 304).

Министерството на отбраната, което иска да възстанови и развие способностите на Военноморските сили за минопоставяне и осигуряване на минозаградни дейности, вече е поканило двата варненски завода – “ТЕРЕМ – КРЗ Флотски арсенал” и “МТГ – Делфин”, които следва да предоставят своите ценови предложения.

Победителят трябва да оборудва СИРИУС с платформи за носене и поставяне на морски мини, извършвайки и дефектация и ремонтни дейности по възстановяване на корпуса и системите на корабa.

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент