Българските моряци задържани в Гърция са обвинени за контрабанда

По последни данни на задържаните български моряци в гръцкото пристанище Нафплио е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с контрабанда.

Те са били арестувани с предполагаем незаконен товар на борда. Корабът „Ина” е собственост на фирма “Ростов Транспорт” ООД, регистрирана в Лондон и плава под коморски флаг.  Петима от българите от екипажа бяха освободени под гаранция, която трябва да бъде платена в срок до 7 юли.

До момента обаче, въпреки многократните уверения, собственикът на плавателния съд не е платил исканата от гръцките власти сума от 9000 евро. Ако това не стане до утре, моряците ще бъдат арестувани отново. Българският консул в Атина поддържа постоянна връзка с тях. Осигурени са им преводач и адвокат, който е във контакт и с корабособственика. Поради естеството на случая, гръцките власти не дават повече информация.

maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент