Наша фирма избегна арест на кораб, плащайки коректно на моряците си

За да избегне задържането на кораб ELEEN SOFIA (IMO 9407512), български корабособственик спешно предприе мерки и изплати трудовите възнаграждения на екипажа му за декември и януари.

Това съобщава Руският моряшки професионален съюз (РМПС).

Съюзът уточнява, че руски моряк сигнализира за неплатени от няколко месеца възнаграждения, когато корабът се намира в Находка, Приморски край, Русия.

Офшорката OCM MARITIME SUMMER LLC, зад която стоят българи, плаща в рамките на дни неплатени възнаграждения на екипажа, възлизащи на 93 000 щ. долара, уточняват още от съюза.

РМПС съветва моряците да не губят време и да не допускат забавяния в изплащания на заплати, а да поддържат постоянна връзка с организациите, защитаващи правата им.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас