Наша фирма избегна арест на кораб, плащайки коректно на моряците си

За да избегне задържането на кораб ELEEN SOFIA (IMO 9407512), български корабособственик спешно предприе мерки и изплати трудовите възнаграждения на екипажа му за декември и януари.

Това съобщава Руският моряшки професионален съюз (РМПС).

Съюзът уточнява, че руски моряк сигнализира за неплатени от няколко месеца възнаграждения, когато корабът се намира в Находка, Приморски край, Русия.

Офшорката OCM MARITIME SUMMER LLC, зад която стоят българи, плаща в рамките на дни неплатени възнаграждения на екипажа, възлизащи на 93 000 щ. долара, уточняват още от съюза.

РМПС съветва моряците да не губят време и да не допускат забавяния в изплащания на заплати, а да поддържат постоянна връзка с организациите, защитаващи правата им.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на