Кораб под карантина във Варна, отчетоха висока температура на член от екипажа

Изследват жена от екипажа на моторен кораб във варненско кораборемонтно предприятие, която съобщава за повишена телесна температура, научи Maritime.bg.

Жената е част от екипажа на плаващия под флага на Малта автомобиловоз NEPTUNE HORIZON (IMO: 9451721) и сама информира за повишената си телесна температура.

До излизане на резултатите от изследванията, корабът е поставен под карантина, ремонтните дейности са прекратени, не се допуска слизане на брега на екипажа или пряк контакт с работещите в предприятието.

Maritime.bg научи, че на 06 март е изтекъл 14-дневният период от последното пребиваване на кораба в рискова страна, според определянието на СЗО. При пристигането у нас екипажът е преминал термометриране, което не е установило отклонения.

Припомняме, че под 14-дневна карантина се поставят екипажите на кораби в български пристанища, посетили засегнат от коранавирус район. Към момента такива са Китай, Хонконг, Макао, Италия, Южна Корея и Иран.

РЗИ издаде предписания до пристанищните оператори. Ще се следи и дали са преминали 14 дни от прехода на даден кораб от рискова зона до наше пристанище.

Вижте още:

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва