До края на деня ще са ясни резултатите на моряците от кораба във Варна

Около 19 часа снощи са хоспитализирани две лица от екипажа на кораб NEPTUNE HORIZON (IMO: 9451721), който се намира в кораборемонтно предприятие във Варна.

Това обявиха пред Maritime.bg от РЗИ – Варна.

Припомняме, че вчера жена от екипажа докладва сама за повишената си телесна температура, а корабът е поставен под карантина.

Резултатите от изследванията ще станат ясни до края на днешния ден.

На 6 март е изтекъл 14-дневният период от последното пребиваване на кораба в рискова страна, според определянието на СЗО. При пристигането у нас екипажът е преминал термометриране, което не е установило отклонения.

Вижте още:Припомняме, че под 14-дневна карантина се поставят екипажите на кораби в български пристанища, посетили засегнат от коранавирус район. Към момента такива са Китай, Хонконг, Макао, Италия, Южна Корея и Иран.

РЗИ издаде предписания до пристанищните оператори. Ще се следи и дали са преминали 14 дни от прехода на даден кораб от рискова зона до наше пристанище.

Вижте още:

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални