Българи са блокирани на пътнически кораб

Група българи, сред които и пловдивчани, попаднаха в капана на страха от короновируса и в момента бедстват край Фиджи. Преди 20 дни те тръгнали на круиз от островната държава в Тихия океан към Таити, без да подозират, че заразата ще се разпространи толкова бързо и ще блокира границите. 

Това съобщи пловдивският вестник „Марица“ без да посочва името на плавателния съд.

В момента властите във Фиджи отказват да приемат кораба. На круизния лайнер има стотици пътници. В българската група, която е от двадесетина души, има и пловдивчани. Сред тях е бизнесменът Петър Станчев със семейството си. Бедстващите търсят начин да се приберат в България и опитват да установят връзка във Външно министерство, от което да получат съдействие.

Засега няма информация дали на кораба има заразени с коронавирус. Част от пътниците твърдят, че са им направени бързи тестове, които са отрицателни. Не е изключено групата да бъде поставена под карантина, когато корабът все пак успее да акостира на някое пристанище.  

От круизната компания вече са анулирали всички резервации, но след 12 март. / в-к Марица

Последни новини

Последни новини

Издадоха принудителна административна мярка за спиране на дейностите по претоварване от кораба „Vera Su“

Министърът на околната среда и водите Асен Личев издава принудителна административна мярка на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ за спиране на дейностите по

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент