Отменени са всички круизи до Словения

ИА „Морска администрация“ предостави информация относно мерките, предприети от словенските компетентни власти, във връзка с Covid-19 по отношение посещението на кораби в словенски пристанища.

Прекратява се дейността на круизните кораби в словенските пристанища, тъй като всички планирани пристигания в близко бъдеще на круизните кораби са отменени от компаниите/операторите на круизните кораби.

Всички останали операции/дейности по обслужване на кораби се извършват както преди въвеждането на мерки, във връзка с Covid-19.

Промени в екипажа са възможни в словенските пристанища, само ако членовете на екипажа са здрави и не показват признаци на възможна инфекция с Covid-19.

Жизнено важните функции (като пилотаж, буксировка, обслужване на линии в пристанищата, търсене и спасяване, наблюдение на движението на корабите, национален морски център за обслужване на едно гише, обмен на данни по SafeSeaNet и др.) се изпълняват както преди предприемането на мерките, свързани с Covid-19.

Всички други не толкова важни функции се намаляват и се изпълняват, когато е възможно.

Всякакви социални (физически) контакти на всички заинтересовани страни в гореспоменатите жизненоважни функции се свеждат доколкото е възможно и при сигурни условия.

Инспекциите по линия на Държавния пристанищен контрол (PSC inspections) са сведени до минимум, само на кораби от приоритет I (PI) и кораби от висок риск (HRS), при условие на строга предварителна информация за оценка на здравето на екипажа от компетентните органи, чрез проучване и анализиране на цялата информация, включително тази за последните пристанища, които корабът е посетил, както и местата и датите на извършените смени на членовете на екипажа през последните 30 дни.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент