Моряци със съмнения за коронавирус на кораб Corona

Двама моряци са поставени под карантина на борда на моторен кораб CORONA (IMO 9169342).

Един от тях е показал първични симптоми на коронавирус COVID-19 инфекция, което води до изолацията и на неговия колега, който е летял с него за смяна на бълкера, плаващ под флага на Маршаловите острови, съобщиха пристанищните власти в Кейптаун, информира Maritime First.

Освен на борда на кораб CORONA, съмнения за заразени има и на борда на пътническия кораб AIDAmira (IMO: 9172777), който също се намира в района на Южноафриканската република.

Установено е, че шестима пасажери от AIDAmira са били на същия полет, с който от Истанбул в Кейптаун пристигат двамата моряци от екипажа на CORONA, които са поставени под карантина.

На 11 март CORONA отплава от Кейптаун, но два дни по-късно капитанът на съда се свързва с местния Спасителен център, докладвайки за проявени симптоми на болестта при член от екипажа, изисквайки връщане на рейда пред града.

Местната пристанищна власт съобщи, че шестимата пасажери от AIDAmira вече са транспортирани до местна болница за изследване, а пътническият кораб с 1240 пасажери и 486-членен екипаж и бълкерът са под карантина на рейда.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент