Искат безплатни сателитни разговори за моряците заради коронавируса

Водещи международни морски организации призоваха Inmarsat Maritime и KVH Industries да подпомогнат осигуряването на допълнителни безплатни данни и безплатни сателитни разговори за моряци през следващите три месеца, докато продължава световната пандемия с коронавирус COVID-19.

Морският сектор, както и много други, е силно засегнат от глобалната пандемия от коронавирус, но е индустрията, която поддържа световната търговия и морските лица са ключови за това, коментират от организацията Seafarers UK, цитирани от Maritime First.

Този щедър ход ще помогне на моряците да облекчат чувството си за изолация и също така да намалят тревогата си за положението на семействата и приятелите им на брега, подчертават още от организацията.

Искането до Inmarsat и KVH е подкрепено от Международната морска камара (ICS), Международната федерация на транспортните работници (ITF), Международната християнска морска асоциация (ICMA), Международната асоциация за морско здраве (IMHA), InterManager, Морската камара на Великобритания, Nautilus и други.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,