Искат безплатни сателитни разговори за моряците заради коронавируса

Водещи международни морски организации призоваха Inmarsat Maritime и KVH Industries да подпомогнат осигуряването на допълнителни безплатни данни и безплатни сателитни разговори за моряци през следващите три месеца, докато продължава световната пандемия с коронавирус COVID-19.

Морският сектор, както и много други, е силно засегнат от глобалната пандемия от коронавирус, но е индустрията, която поддържа световната търговия и морските лица са ключови за това, коментират от организацията Seafarers UK, цитирани от Maritime First.

Този щедър ход ще помогне на моряците да облекчат чувството си за изолация и също така да намалят тревогата си за положението на семействата и приятелите им на брега, подчертават още от организацията.

Искането до Inmarsat и KVH е подкрепено от Международната морска камара (ICS), Международната федерация на транспортните работници (ITF), Международната християнска морска асоциация (ICMA), Международната асоциация за морско здраве (IMHA), InterManager, Морската камара на Великобритания, Nautilus и други.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални