Дунав турс: Нашият бранш е ударен тотално от тази епидемия

Нашият бранш е ударен тотално от тази епидемия.

Това каза пред вестник „Утро“ главният изпълнителен директор на „Дунав турс“ кап. Светослав Филев.

„В момента нямаме приходи, а само разходи. Моряците, механиците, капитаните, сервитьорите и помощният персонал, които сега са в принудителен отпуск, със сигурност ще получат заплати за този месец, но ако срокът на извънредното положение се удължи, не мога да прогнозирам какво ще се случи занапред с възнагражденията им“, коментира още той.

260 души са разпуснати по домовете до второ нареждане, анулирани плавания и огромни загуби – това е ефектът върху единствения български речен круизен оператор „Дунав турс“ от забраната за екскурзионни плавания по водните артерии на Европа заради пандемията от коронавирус.

Засега екскурзиите по Дунав, Рейн, Майн и Мозел са спрени до 2 май, но ако срокът на извънредното положение за ограничаване на епидемията Ковид-19 се удължи след 13 април, туроператорът ще насрочи нова дата за начало на тазгодишния сезон, а към момента не се предвижда отмяна на трите круиза за българи в края на сезона през ноември.

Администрацията на „Дунав турс“ работи на ротационен принцип. Тези, които са в офиса, работят по един в стая, останалите вършат работата онлайн от домовете си, коментира още кап. Филев.

Вижте още:

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва