Драконовски мерки при ремонт на кораб, пристигнал от Италия във Варна

Драконовски мерки са предприети на наш кораб, пристигнал от Италия за ремонт във Варна, научи Maritime.bg.

Снимка: БМФ

Става дума за бълкер VITOSHA (IMO: 9564138), собственост на „Параходство Български морски флот“ АД, който ще премине ремонт във варненско кораборемонтно предприятие.

Съдът пристига във Варна от Бари, Италия.

17 български моряци и техен колега от Украйна, част от екипажа на плавателния съд, са настанени в изолиран със съдействието на РЗИ – Варна хотел.

Мъжете ще останат в него до изтичане на 14-дневния срок от посещението в италианското пристанище. Информацията бе потвърдена пред Maritime.bg от параходството.

„Тези мерки са свързани с ограничаване възможността от разпространение на коронавирус COVID-19, както сред моряците на плавателния съд, така и сред техните семейства и работещите в кораборемонтното предприятие“, коментираха от БМФ.

На кораба, който е преминал двукратна дезинфекция, има изцяло нов екипаж.

В допълнение – в завода са взети и всички противоепидемични мерки, съгласно разпоредбите на Министерството на здравеопазването.

Вижте още:

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва