Сингапур облекчи забраната за смени на екипажи

Сингапур, едно от най-натоварените пристанища в света, въведе специални мерки за осъществяване смени на екипажи.

Maritime.bg припомня, че преди дни местната Морска и пристанищна власт обяви, че затваря границите си морски лица, с което практически бяха забранени смените.

В съобщение на администрацията се казва, че Сингапур разбира ключовата роля на моряците за глобалната търговия, а срещу обявените преди дни забранителни мерки са се обявили множество организации и компании от бизнеса.

Това води до решение на местната администрация да въведе нови правила, свързани с разпространението на коронавирус COVID-19, които прилагат специални условия за смени на моряци.

Сингапур вече допуска смени на моряци, ако даден договор е изтекъл и по същия не се предлага удължаване. Ще бъдат допускани и случаи, свързани с моряци, които са изгубили член от семейството си, както и смени на морски лица, за които е установено, че са медицински негодни да работят на борда на даден плавателен съд.

За тези специални случаи местната пристанищна и морска власт ще изисква допълнителни документи, сред които – уверение, че даден моряк не е бил в контакт с лице с известно или предполагаемо заразяване с коронавирус COVID-19 през последните 14 дни, документ за маршрута на пътуване при пристигане или заминаване от Синапур и медицински свидетелства.

„Пристанище Сингапур остава отворено за товарни операции и услуги, включително бункероване, снабдяване, ремонт в корабостроителници, за да се поддържа търговията по море и да не се нарушават глобалните вериги за доставки“, се казва в съобщението на администрацията.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас