Отпускат над 1 млн. евро за подпомагане на моряци заради пандемията

Над 1,1 млн. евро отпуска базираната във Великобритания ITF Seafarers’ Trust за подпомагане на моряци, обявиха пред Maritime.bg от неправителствената организация.

Спешният фонд е създаден, за да облекчи въздействието на глобалната пандемия върху морските лица и техните семейства.

Той осигурява спасителна социална линия за моряци, които са финансово засегнати от пандемията.

Фондът осигурява бързо плащане на безвъзмездни средства за конкретни проекти за облекчаване на трудностите, стреса и изолацията на морските лица и техните семейства и средства за издръжката на моряците в периода на нестабилност, причинен от Covid-19 и мерките, предприети за борба с вируса.

Организацията работи в тясно сътрудничество с фондацията TK, за да осигури координиран подход към финансирането и бърз отговор на множеството въпроси, произтичащи от въздействието на вируса върху световната търговия и морската общност.

ITF Seafarers’ Trust ще осигурява субсидиране към неправителствени организации, но подчертават, че ще се разглеждат и индивидуални искания от морски лица.

Случаите, свързани с отделни моряци, се разглеждат при подаване на заявления чрез съюзи, свързани с ITF, инспектори на ITF или социални организации.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас