Пътнически кораб удари и потопи боен кораб

Патрулен кораб от състава на Военноморските сили на Венецуела потъна след сблъсък с пътнически кораб във водите край о. Ла Тортуга (Венецуела).

Инцидентът е станал с плаващия под флага на Мадейра пътнически кораб RCGS RESOLUTE (IMO 9000168), който се сблъсква със 79-метровия патрулен кораб NAIGUATA (MMSI 775904000).

Наличната в медиите информация за инцидента е изключително противоречива. Флотът на Венецуела твърди, че става дума за

„страхлив криминален акт, при който пътническият кораб удря патрулния кораб. Пътническият кораб продължава прехода си, без да направи опит за спасяване на 44-членния екипаж на NAIGUATA“.

От флота уточняват, че целият екипаж на патрулния съд е спасен.

Междувременно медии във Венецуела съобщиха, че NAIGUATA се сближава с RCGS RESOLUTE за бордова провера, във връзка с „незаконосъобразно навлизане в териториалните води на страната“.

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас