IMO с пореден призив към света: Отворете границите за моряци

За пореден път Международната морска организация (IMO) призова правителствата на ООН да признаят за ключов персонал моряците, работещите в пристанищата и останалите сектори на морската индустрия.

Генералният секретар на организацията Китак Лим изтъкна за пореден път пред ООН огромния проблем, свързан с невъзможността за смяна на корабни екипажи, което по думите му се отразява пряко на веригата на доставките.

IMO настоява за пореден път да отпаднат наложените от правителствата ограничения за пътуване на моряци, които бяха въведени в много страни заради коронавирус пандемията.

Китак Лим подчерта, че корабоплаването е жизненоважна артерия за икономиката, алармирайки, че секторът практически започва да се „задъхва“ от въведените ограничителни мерки в много държави.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас