САЩ: Помогнахме на 250 000 души, когато много държави отказаха да приемат пътнически кораби

Към момента 73 пътнически кораба с общо 52 000 души на борда се намират в пристанища на САЩ, а за последните три седмици Бреговата охрана на САЩ е оказала съдействие на 250 000 души от други 120 кораба, които са ги напуснали в местни пристанища, съобщават пред Maritime.bg от пресслужбата й.

Други 41 пътнически кораба с над 41 000 души на борда плават към американски пристанища.

Бреговата охрана, под ръководството на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) и в партньорството на много други служби, улесни безопасното слизане, скрининг, карантиниране и репатриране на тези пасажери по начин, който ограничава по-нататъшното разпространение на вируса COVID-19, се казва в съобщението на БО.

Когато много други международни пристанища отказаха да приемат тези кораби и пасажери, Съединените американски щати осигуриха сигурно пристанище за тях, подчертават още от БО.

Последни новини

Последни новини

Свръхпредлагане, ниски цени на нефта и COVID-19 – перфектната буря, която изправя офшорната индустрия пред нова…

К.д.п. Делян Тодоров В резултат на пандемията COVID-19, нефто-газодобивната индустрия е подложена на сериозни икономически изпитания. Енергийният сектор, ключов стълб за много

3 хил. души съкращава Subsea 7

Базираната в Люксембург Subsea 7 обяви план за съкращаване на 3 000 души. Целта е да се намалят оперативните й разходи, с което ще се спестят около 400 млн. щ. долара. Към

По света и у нас

По света и у нас