САЩ: Помогнахме на 250 000 души, когато много държави отказаха да приемат пътнически кораби

Към момента 73 пътнически кораба с общо 52 000 души на борда се намират в пристанища на САЩ, а за последните три седмици Бреговата охрана на САЩ е оказала съдействие на 250 000 души от други 120 кораба, които са ги напуснали в местни пристанища, съобщават пред Maritime.bg от пресслужбата й.

Други 41 пътнически кораба с над 41 000 души на борда плават към американски пристанища.

Бреговата охрана, под ръководството на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) и в партньорството на много други служби, улесни безопасното слизане, скрининг, карантиниране и репатриране на тези пасажери по начин, който ограничава по-нататъшното разпространение на вируса COVID-19, се казва в съобщението на БО.

Когато много други международни пристанища отказаха да приемат тези кораби и пасажери, Съединените американски щати осигуриха сигурно пристанище за тях, подчертават още от БО.

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със