САЩ: Помогнахме на 250 000 души, когато много държави отказаха да приемат пътнически кораби

Към момента 73 пътнически кораба с общо 52 000 души на борда се намират в пристанища на САЩ, а за последните три седмици Бреговата охрана на САЩ е оказала съдействие на 250 000 души от други 120 кораба, които са ги напуснали в местни пристанища, съобщават пред Maritime.bg от пресслужбата й.

Други 41 пътнически кораба с над 41 000 души на борда плават към американски пристанища.

Бреговата охрана, под ръководството на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) и в партньорството на много други служби, улесни безопасното слизане, скрининг, карантиниране и репатриране на тези пасажери по начин, който ограничава по-нататъшното разпространение на вируса COVID-19, се казва в съобщението на БО.

Когато много други международни пристанища отказаха да приемат тези кораби и пасажери, Съединените американски щати осигуриха сигурно пристанище за тях, подчертават още от БО.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на