С бодлива тел по бордовете: Екипаж отказа влизане в пристанище от страх от COVID-19

Индийският капитан на построения преди три години бълкер TOMINI DESTINY (IMO: 9718155) отказаха влизане за обработка в пристанище Читагонг, Бангладеш.

Това съобщиха пред Maritime.bg от неправителствената организация „Human Rights at Sea“, обяснявайки решението му с ограничаване възможността за излагане на екипажа на опасност от коронавирус COVID-19 инфекция в пристанището.

21-членният екипаж на кораба твърди, че над 60 души от пристанището ще бъдат включени в товаро-разтоварните операции, което създава реална предпоставка за заразяване.

Подходът на индийския капитан се оспорва от собствениците на плавателния съд, които не подкрепят предприетите от него мерки, включващи поставяне и на бодлива тел по бордовете на бълкера.

Корабособственикът твърди, че действията на капитана са неразумни и твърде предпазливи, сочейки продължаващите без прекъсване операции в пристанището и обработката на другите кораби.

HRAS информира, че в момента администрацията на флага играе ролята на медиатор между капитана и корабособственика, за да се стигне максимално бързо до решаване на настъпилата ситуация.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини