През виртуални класни правят подбор на курсанти във ВВМУ

Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ започна втората ранна кампания за прием на курсанти. Тя се извършва посредством виртуални класни стаи.

На 4 април 2020 г. кандидат-курсантите започнаха полагането на изпити по английски език, общообразователен тест и проверка на психофизиологичните качества.

След обявяване на края на карантинния период бъдещите курсанти ще положат изпит за физическа годност и ще преминат през медицински прегледи.

Приемната кампания протича при голям интерес от страна на младежите. Има подадени документи от кандидати от цялата страна. За всички тях най-голямото желание е да продължат образованието си във Висшето военноморско училище, институция с вековни традиции и доказан престиж.

Специализациите, в които се осъществява прием през тази година, са „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, „Кибероперации“, „Мехатроника“ и „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“. За първа година се извършва прием в новата специализация „Военноморска логистика“. Тя е съвместен проект между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Военна академия „Г. С. Раковски“.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва