През виртуални класни правят подбор на курсанти във ВВМУ

Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ започна втората ранна кампания за прием на курсанти. Тя се извършва посредством виртуални класни стаи.

На 4 април 2020 г. кандидат-курсантите започнаха полагането на изпити по английски език, общообразователен тест и проверка на психофизиологичните качества.

След обявяване на края на карантинния период бъдещите курсанти ще положат изпит за физическа годност и ще преминат през медицински прегледи.

Приемната кампания протича при голям интерес от страна на младежите. Има подадени документи от кандидати от цялата страна. За всички тях най-голямото желание е да продължат образованието си във Висшето военноморско училище, институция с вековни традиции и доказан престиж.

Специализациите, в които се осъществява прием през тази година, са „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, „Кибероперации“, „Мехатроника“ и „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“. За първа година се извършва прием в новата специализация „Военноморска логистика“. Тя е съвместен проект между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Военна академия „Г. С. Раковски“.

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас