През виртуални класни правят подбор на курсанти във ВВМУ

Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ започна втората ранна кампания за прием на курсанти. Тя се извършва посредством виртуални класни стаи.

На 4 април 2020 г. кандидат-курсантите започнаха полагането на изпити по английски език, общообразователен тест и проверка на психофизиологичните качества.

След обявяване на края на карантинния период бъдещите курсанти ще положат изпит за физическа годност и ще преминат през медицински прегледи.

Приемната кампания протича при голям интерес от страна на младежите. Има подадени документи от кандидати от цялата страна. За всички тях най-голямото желание е да продължат образованието си във Висшето военноморско училище, институция с вековни традиции и доказан престиж.

Специализациите, в които се осъществява прием през тази година, са „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, „Кибероперации“, „Мехатроника“ и „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“. За първа година се извършва прием в новата специализация „Военноморска логистика“. Тя е съвместен проект между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Военна академия „Г. С. Раковски“.

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални