Ново видео от инцидента с кораб на ONE в Южна Корея

Над година ще е нужна за възстановяване на ударените вчера от контейнеровоз кранове в пристанище Пусан, Южна Корея, съобщават местните служби.

Maritime.bg припомня, че вчера контейнеровоз MILANO BRIDGE ( 9757187 ) събори един от крановете в контейнерния терминал, удари три други, както и кораб.

Съдът, на борда на който е имало пилот, удря плаващия под флага на Хонконг контейнеровоз SEASPAN GANGES (9630365). Не са нанесени сериозни щети и корабът отплава от терминала малко по-късно.

Извършените огледи не са установили сериозни щети по конструкцията на два от ударените кранове, докато трети е изведен извън подкрановия релсов път.

Припомняме, че един кранист пострада при инцидента. Стана ясно, че мъжът е скочил от около 5 метра и е изкълчил глезена си. Няма други пострадали, а все още причините за инцидента се изясняват.

Видео:

Вижте още тук:

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).