ОАЕ облекчават ограниченията за смяна на екипажи

Обединените арабски емирства (ОАЕ) облекчават въведените ограничения за смяна на екипажи, съобщи местната Федерална агенция за транспорт.

ОАЕ ще разрешава смените на моряци, които имат виза за пребиваване, морските лица на пътнически кораби, както и тези със здравословни проблеми.

Федералната агенция подчертава, че това е само първи етап от планирано облекчаване условията, при които се извършват смени на екипажи.

До местните летища ще бъдат допускани и моряци, за които е известно, че през последните 14 дни не са показали симптоми на грипоподобни заболявания и не са били в контакт с лица, за които е установена COVID-19 инфекция.

Агенцията подчертава, че разбира значението на морската индустрия за търговията и ще приложи всички необходими усилия за възстановяване на нормалната работа.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на