ОАЕ облекчават ограниченията за смяна на екипажи

Обединените арабски емирства (ОАЕ) облекчават въведените ограничения за смяна на екипажи, съобщи местната Федерална агенция за транспорт.

ОАЕ ще разрешава смените на моряци, които имат виза за пребиваване, морските лица на пътнически кораби, както и тези със здравословни проблеми.

Федералната агенция подчертава, че това е само първи етап от планирано облекчаване условията, при които се извършват смени на екипажи.

До местните летища ще бъдат допускани и моряци, за които е известно, че през последните 14 дни не са показали симптоми на грипоподобни заболявания и не са били в контакт с лица, за които е установена COVID-19 инфекция.

Агенцията подчертава, че разбира значението на морската индустрия за търговията и ще приложи всички необходими усилия за възстановяване на нормалната работа.

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални