Секретарят на флота на САЩ готов с оставка

Секретарят на Военноморският флот на САЩ Томас Модли е готов да подаде оставката си заради случая с командира на американския самолетоносач USS THEODORE ROOSEVELT.

Това съобщиха местни медии, а към момента не е ясно дали оставката на Модли ще бъде приета.

Междувременно той се извини за думите си срещу командира на атомния боен кораб. По-рано Модли го определи пред над 4000-членния екипаж като „глупав“.

Maritime.bg припомня, че писмо на кап. Крозиер до командването на флота, в което той призовава за незабавни мерки за ограничаване разпространението на коронавируса на кораба, достигна и бе разпространено от медиите. Това доведе до освобождаване на капитана от поста му и последващо възстановяване.

Пред медии сектерарят на флота Модли заяви преди седмица, че с този акт командирът нарушил принципите, реда и дисциплината във Военноморския флот на САЩ.

По-късно стана ясно, че и самият кап. Крозиер е сред заразените с коронавирус COVID-19.

Междувременно в началото на тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви на свой ред, че няма намерение да слага край на военната кариера на командира заради „един единствен лош ден“, но също като Модли подчерта, че не смята за правилно, че командирът на атомния самолетоносач е допуснал разпространяване на документ в медиите.

Над 170 са потвърдените заразени с COVID-19 сред членовете на екипажа.

В момента продължават тестовете на други 2 000 военни моряци от екипажа на кораба.

Още по темата тук:

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

По света и у нас