Вирусът "изтри" три регати от ветроходния ни календар

Няма да се проведат първите три регати за детски и олимпийски класове от календара на Българската федерация по ветроходство, а причината е обявеното извънредно положение и COVID-19 пандемията.

Това са регата „Бриз“ във Варна, която трябваше да се проведе между 16 и 19 април, регата „Несебър“ (24-26 април) и регата „Порт Бургас – Бургаска ветроходна седмица“ (29 април-3 май).

Тези три състезания (в нормални условия) са важни за определяне на Националните ранглисти по класове, на база на които се определят съставите на националните отбори за Световни и Европейски първенства. Междувременно Международната класна асоциация IODA отложи 2020 Optimist European Championship в Талин през юни и Optimist World Championship в Рива дел Гарда през юли, като новите дати ще бъдат обсъждани евентуално в средата на април.

Липсата на нормална подготовка от средата на март насам, както и психологическите реакции у младите състезатели и техните родители, следствие на изолацията и мерките на извънредното положение, едва ли ще позволят нормално провеждане и на регатите през май и юни, коментираха в лични разговори ветроходни дейци и специалисти, предаде Nauticabull.

Междувременно, във връзка с въведеното извънредно положение в България и усложнената епидемична обстановка, както и затрудненото финансово положение на спортните клубове-членове на БФВ, крайният срок за плащане на годишния членски внос се отлага до 30 юни 2020 г.

Източник Nauticabull

Последни новини

Последни новини

Пожар на FPSO

Пожар е избухнал на борда на TERRA NOVA FPSO (9183532), плаващ под флага на Канада, съобщиха местните служби, предаде CBS. Съдът се намира край източното крайбрежие на

По света и у нас

Борисов и Вучич инспектираха строителството на „Балкански поток“

Министър-председателят Бойко Борсов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер строителството на „Балкански поток“. Проектът е приоритетен за българското

По света и у нас