Поредно нападение срещу PSV край Мексико (видео)

Румънски моряци разпространиха видео, показващо нападение на въоръжена група срещу екипажа на PSV във водите на Мексиканския залив.

Атакуван е снабдителният кораб REMAS (9586459), плаващ под флага на Италия, намирал се на около 70 nm от бреговете на Мексико, съобщи румънското издание Observatorul Prahovean.

Нападението е осъществено на 9 април.

„Това е третата подобна атака от ноември насам“, пише до редакцията на румънското издание моряк от борда на кораба, който уточнява, че REMAS има 30-членен екипаж и 8 румънски моряци.

Според разказа на моряка, нападателите произвеждат изстрели, а няколко офицери са взети за заложници, докато групата „тараши“ из кабините на екипажа. Откраднати са лични вещи, пари и техника на моряците, както и извънбордов двигател.

„Не сме получавали заплати от 2 месеца, а корабособственикът отказва да влезем в пристанище. Отчаяни сме и се чувстваме застрашени“, пише още морякът.

Нападателите напускат построения през 2011 г. кораб. Няма отвлечени моряци и не се съобщава за пострадали.

Видео:

Maritime.bg припомня, че в края на миналата година двама моряци пострадаха при пиратско нападение на борда на същия кораб.

Тогава въоръжени нападатели простреляха един моряк в крака, а друг получи повърхностна рана на главата.

Двамата моряци бяха евакуирани в стабилно състояние в местна болница.

Плавателният съд е собственост на базираната в Италия MICOPERI SPA.

Вижте още тук:

Пирати простреляха моряк и раниха друг при нападение в Мексиканския залив

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със