Румъния отново изпревари България, уважи моряците преди Великден

Румъния за пореден път изпреварва България в транспортната политика, отменяйки забраната за осъществяване на смени на моряци в пристанищата си.

Местната морска общност успя да издейства прилагането на препоръките на Международната морска организация (IMO) и Международната организация на труда (ILO), според които

моряците са ключови работници, за които се осигуряват зелени коридори за придвижване, за да се осигурят смените на екипажи.

Вижте още по темата:
Корабоплаване и авиация с общи усилия срещу ограниченията за смяна на екипажи

Според публикуваното разпореждане, смени се допускат след като съответното морско лице премине тест за COVID-19, след което му се осигурява безпрепятствано придвижване до граничен пункт без значение от използвания транспорт.

Румъния задължава корабните агентите да осигуряват тестовете за COVID-19, резултатите от които установяват съответните здравни служби във всяко отделно речно или морско пристанище, както и лични предпазни средства и дезинфектанти за всяко морско лице, както и предложен от ЕК сертификат за „ключови транспортни работници“.

За всички пристигащи в страната румънски моряци, които не проявяват симптоми на COVID-19, се прилага задължителна домашна самоизолация.

Вижте още:

Корабоплаване и авиация с общи усилия срещу ограниченията за смяна на екипажи

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини