Морското училище – с активна рекламна кампания

ПГ по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола"
ПГ по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола“

Рекламната кампания на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” за набиране на кандидати за новата учебна година се разпростира в много градове на страната и включва както участие на негови представители в студентските борси, така и срещи с ученици от последните класове на средните учебни заведения. Досега училището е имало щанд на студентските борси в Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич и Бургас. Освен в тези 6 града срещи с абитуриенти са проведени още в Пазарджик, Асеновград, Видин, Лом, Враца, Плевен, Ловеч, Балчик, Шабла, Каварна, Сливен. Презентациите на училището включват неговата история, изучаваните специалности, реда за кандидатстване, учебните и битови условия, възможностите за реализация във ВМС, гражданското корабоплаване и морските дейности. Най-интересни за средношколците са срещите с випускници на техните училища, които вече са курсанти в Морското училище. Добра работа вършат и отпечатаните рекламно-информационни материали.

Търговска гимназия
Търговска гимназия

На фона на общо високия интерес към Морското училище във всички населени места, най-привлекателно е то за морските градове. Екипът, презентирал ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” в шест средни училища в Бургас – старши лейтенантите Красен Терзиев и Росица Йорданова, старшините II степен Стоян Владимиров и Крум Томов, считат, че тук интересът е бил най-голям. Курсантите са посрещнати най-радушно от бившите си преподаватели и съученици от Механотехникума, а така също от Морската и Търговската гимназии и др.

Механотехникум, Бургас
Механотехникум, Бургас

През тази седмица предстоят срещи с ученици от Хасково, Стара Загора, Разград, Търговище и Русе. След като обиколи страната, в близките дни рекламната кампания ще се концентрира и в морската столица. На 20 март от 13,30 часа е първата среща с випускници на Строителния техникум „Васил Левски”. Предстоят презентации във Варненската морска гимназия „Свети Николай Чудотворец”, Хуманитарната гимназия „Константин Преславски”, Природоматематическата гимназия, Пета езикова гимназия, Професионална гимназия електроника и електротехника и др.

Снимки: © Росица Йорданова

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на