Отвлечените са моряци от България, Украйна, Русия и Филипините

Фирмата собственик на контейнеровоза TOMMI RITSCHER съобщи официално пред Maritime.bg, че отвлечените 8 моряци са от България – капитанът, а останалите от Украйна, Русия и Филипините.

Ще продължим да работим в тясно сътрудничество със съответните заинтересовани страни и специалисти, за да гарантираме безопасното и ранно освобождаване на тези членове на екипажа, коментират от компанията.

На борда на кораба остават останалите 11 моряци. Съдът е под охрана на Военноморските сили на Бенин, съобщават официално от дружеството-собственик пред Maritime.bg.

Предстои корабът да влезе в пристанище, за да се гарантира сигурността.


Вярвам, че в рамките на следващите две седмици ще имаме положителна развръзка с отвлечените моряци от екипажа на контейнеровоза TOMMI RITSCHER (IMO: 9656137).

Това каза пред Maritime.bg източник, близък до кризисния щаб на компанията-собственик на плавателния съд. Той не коментира дали вече са започнали преговорите с пиратската група, атакувала кораба на Великден и отвлякла 8 моряци от 19-членния екипаж.

Вчера Министерството на външните работи информира, че сред отвлечените е и капитанът – български гражданин.

По информация на Maritime.bg, похитен е 49-годишен капитан, родом от Варна.

Темата в Maritime.bg:

Очакват положителна развръзка с отвлечените моряци в Бенин

Българският капитан е в пиратски плен

Не е ясно дали българският капитан от Варна е сред похитените от пирати в Бенин

Официално от Бенин: Осем моряци са отвлечени от кораба, спецчасти го щурмуваха

Капитанът на атакувания от пирати кораб край Бенин е българин?

Ситуацията на атакувания от пирати кораб е “специфична”

Пирати атакуваха кораб с български моряци

Maritime.bg припомня, че в началото на март пирати атакуваха плаващия под флага на Гърция танкер MINERVA MARINE (IMO 9307827) на около 50 nm южно от Котону. Тогава бе отвлечен филипински моряк от екипажа. (вижте още тук)

Също през миналия месец бяха освободени отвлечените от пирати моряци от екипажа на плаващия под флага на Либерия танкер ALPINE PENELOPE (IMO 9379301). Корабът бе атакуван на около 80 nm от Котону, Бенин през февруари. (вижте още тук)

През януари т.г. стана ясно, че моряк е загинал в пиратски плен. Той бе част от екипажа на танкер DUKE (IMO 9262259), плаващ под флага на Маршаловите острови, който бе атакуван от пирати и бяха отвлечени 19 души от екипажа му. (вижте още тук)

Ако разполагате с подробности за инцидента, пишете ни директно във Фейсбук страницата на Maritime.bg

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент