166 кораба са нарязани през първото тримесечие

166 кораба са изведени от експлоатация чрез нарязване през първото тримесечие на годината. 126 от тях са продадени на подстандартни корабни режища в Южна Азия, съобщиха пред Maritime.bg от неправителствената организация SBP.

Снимката е илюстративна.

До края на март известният брой на тежко пострадали работници в корабните режища достигна 7, загинали са най-малко четирима в режищата на Бангладеш.

От януари до края на март най-много кораби за нарязване са продали корабособственици от Саудитска Арабия, следвани от компании от Южна Корея и Гърция.

Данните на организацията сочат, че са сменени флаговете на почти половината кораби преди да бъдат изведени за нарязване на подстандарните и замърсяващи околната среда режища. Най-често са избирани флаговете на Коморските о-ви, Габон, Палау и Сейнт Китс и Невис. Такъв подход са избрали и собствениците на шест кораба, попадащи под европейските регулации.

SBP подчертава още, че наложените рестрикции във връзка с коронавирус COVID-19 пандемията са станали причина да бъдат блокирани стотици работници на режища в Индия. Част от тях са оставени без възнаграждения и храна. Хранителна помощ е осигурена за блокирани в режища в Пакистан и Бангладеш, информира още неправителствената организация.

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент