Над 90 са заразените моряци на Costa Atlantica, на който има и българи

Над 90 достигнаха случаите на заразени с коронавирус COVID-19 моряци на борда на пътническия кораб COSTA ATLANTICA, в екипажа на който има и български моряци.

До момента са тествани половината моряци от 623-членния екипаж на кораба, който се намира в корабостроителница в Нагасаки, Япония, предаде Ройтерс.

Според информация на местните служби, ще бъдат репатрирани всички морски лица, за които се установи, че не са заразени с COVID-19.

Корабът е бил поставен под карантина непосредствено след пристигането му в кораборемонтния завод, но според местните власти – моряци от екипажа не са спазили наложените ограничения. Все още се установява движението на въпросните морски лица.

Още два други кораба на италианската компания се намират в Нагасаки – COSTA SERENA и COSTA NEOROMANTICA, в екипажите на които също има българи, според информация на източници на Maritime.bg. Към момента в техните екипажи не са установени случаи на заразени моряци и такива, показващи грипоподобни симптоми.

Само един моряк от COSTA ATLANTICA е настанен в болнично заведение, според информация на Ройтерс. Останалите са карантинирани на борда, показват леки симптоми или заболяване без симптоматика.

Maritime.bg изпрати въпроси до Costa дали сред заразените на борда на COSTA ATLANTICA има наши моряци, но до редакционното приключване на статията отговор не постъпи.

Вижте още:

Огнище на коронавирус на пореден пътнически кораб, има българи в екипажа

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални