Български моряци без заплати и минимални провизии на кораб в Италия

Моряци са оставени без заплати и с минимални провизии на борда на плаващия под флага на България кораб SEVEN DREAM (IMO: 8504272).

Това съобщиха пред Maritime.bg моряци от 9-членния екипаж на построения преди 35 години кораб.

„От месец март нямаме заплати. Оставени сме с оскъдна храна. Нямаме работно облекло“, сигнализират моряците, определящи ситуацията като „в затвор“.

Данните в регистрите на IMO сочат, че вписана фирма-собственик на кораба е базираната във Варна „Лоу Сий Шипинг Мениджмънт“ ООД.

Maritime.bg припомня, че другият кораб на същата фирма – SEVAN STAR (8211198) бе задържан в Италия преди 2 години. Тогава местните власти съобщиха, че в превозвания на борда метален скрап има опасни товари.

Сега, моряците от SEVEN DREAM твърдят, че другият кораб на корабособственика е отново арестуван и на екипажа също не е плащано. Имало хора, които чакат възнаграждения от месеци, твърдят от SEVEN DREAM.

Капиталът на вписаната фирма-собственик на кораба е собственост на Айлин Махмуд, българската фирма „Делта шипинг сървисис“, Константин Маринов и регистрираната в Малта „Лоу сий холдинг“. Двама са управителите на дружеството, според Търговския регистър. Това са Огнян Костадинов и италианецът Масимо Ла Пира.

Репортер на Maritime.bg посети посочения адрес на регистрация на компанията, на който не откри никой. Също никой не отговаря на телефоните за контакт с фирмата. Сайтът й пък е недостъпен.

Maritime.bg предаде сигнала на българските моряци, които в момента не могат да бъдат сменени, до компетентните органи в България.

Обновена в 13:38 ч.
Репортер на Maritime.bg се свърза с фирмата-собственик на кораба на посочения в Търговския регистър телефон. Представител на дружеството заяви, че заплатите на моряците били платени. На въпрос защо тогава моряци от екипажа твърдят, че нямат възнаграждения, представителят на дружеството заяви: „Питайте моряците“.

Последно по темата и видео:

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

По света и у нас