БМФ Порт Бургас дари хранителни пакети за 300 хил. лева

„БМФ Порт Бургас“ ЕАД дари хранителни пакети на стойност 300 000 лева. Те са предназначени за няколко категории хора в Бургас, които имат нужда от подкрепа по време на извънредното положение, информираха от общината.

Семейства с малки деца.

Община Бургас поиска от директорите на всички училища и детски градини на своя територия списък със семейства , които имат нужда от такъв социален пакет. Тя вече разполага с необходимите адреси и телефонни номера. 1200 семейства ще получат хранителен пакет от това дарение двукратно. Той ще съдържа основни продукти – олио, варива, траен колбас, сирене, кашкавал, нещо сладко… Днес разносът стартира с Центъра за специална образователна подкрепа, бившето помощно училище. Там дарението ще получат 21 семейства. Раздаването продължава по списък през следващите дни.

Хора в затруднено положение.

Хора с различни заболявания, в бедност, самотни, но неотговарящи на изискванията за получаване на хранителна помощ по другите обявени програми, ще получат по тази. Тук бенефициентите отново ще са 1200 и раздаването двукратно.

От днес започва разнос на безплатна храна в Центровете за настаняване от семеен тип в Бургас. В тях са настанени 54 деца – без родители или изоставени от биологичните си родители. Те ще получават ежедневно закуска, подкрепителна закуска в 10 часа, обяд, следобедна закуска и вечеря.

Община Бургас благодари на „БМФ Порт Бургас“ и на всички други дарители, които помагат на най-уязвимите хора по-лесно да преживеят тази пандемия, която постави на изпитание всички ни. 

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини