Отново намалиха цената за продажба на НИК "Проф. Ал. Вълканов"

Цената на обявения за продажба изведен от експлоатация научно-изследователски кораб „Проф. Ал. Вълканов“, собственост на Института по рибни ресурси във Варна, падна до 54 730 лв. без ДДС, видя Maritime.bg.

Припомняме, че при трите последователни търга не се яви купувач за построения през 1979 година в Астрахан кораб, както и след последния обявен търг на цена 58 640 лв.

Maritime.bg припомня, че в края на миналата година ИРР – Варна обяви първоначална цена за кораба – 112 032 лв. с ДДС. При последвалите втори и трети търг цената на съда падна драстично, а сега се предлага и без провеждане на търг.

Научноизследователският кораб „Проф. Александър Вълканов“ е построен в Астрахан (Русия). С него българските учени са извършвали постоянен мониторинг по крайбрежието и в откритата част на Черно море. Плавателният съд е изведен от активна ескплоатация от 2012 г. Материалът на корпуса е от стомана. Габаритната дължина на съда е 33.97 м, широчината – 7 м, височината на борда е 3.66 м, а газенето – 2.66 м.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини