Гърция въвежда специален здравен протокол за яхтинга

Гърция ще въведе специален здравен протокол за яхтинга, става ясно от публикувано проекторешение на местното Министерство на туризма.

Мярката обхваща моторни и ветроходни съдове. При първите се определя максимален брой лица на борда, вариращ според вида и дължината, а при ветроходните яхти – няма такива ограничения.

Собствениците на съдове за морски туризъм ще са длъжни да поддържат постоянен регистър на лицата, които са били на борда, в който се почва дата и час на качване и слизане.

Всички лица, намиращи се на борда на ветроходни и моторни яхти в Гърция, трябва веднъж дневно да измерват телесната си температура, пише още в проекта. При поява на симптоми на грипоподобни заболявания шкиперите са задължени незабавно да информират местните власти, действайки по предварително описан и приет от службите план за всеки отделен съд.

Задължават се собствениците на този вид плавателни съдове да осигурят на борда достатъчно количество лични предпазни средства.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на