Гърция въвежда специален здравен протокол за яхтинга

Гърция ще въведе специален здравен протокол за яхтинга, става ясно от публикувано проекторешение на местното Министерство на туризма.

Мярката обхваща моторни и ветроходни съдове. При първите се определя максимален брой лица на борда, вариращ според вида и дължината, а при ветроходните яхти – няма такива ограничения.

Собствениците на съдове за морски туризъм ще са длъжни да поддържат постоянен регистър на лицата, които са били на борда, в който се почва дата и час на качване и слизане.

Всички лица, намиращи се на борда на ветроходни и моторни яхти в Гърция, трябва веднъж дневно да измерват телесната си температура, пише още в проекта. При поява на симптоми на грипоподобни заболявания шкиперите са задължени незабавно да информират местните власти, действайки по предварително описан и приет от службите план за всеки отделен съд.

Задължават се собствениците на този вид плавателни съдове да осигурят на борда достатъчно количество лични предпазни средства.

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по