Гърция въвежда специален здравен протокол за яхтинга

Гърция ще въведе специален здравен протокол за яхтинга, става ясно от публикувано проекторешение на местното Министерство на туризма.

Мярката обхваща моторни и ветроходни съдове. При първите се определя максимален брой лица на борда, вариращ според вида и дължината, а при ветроходните яхти – няма такива ограничения.

Собствениците на съдове за морски туризъм ще са длъжни да поддържат постоянен регистър на лицата, които са били на борда, в който се почва дата и час на качване и слизане.

Всички лица, намиращи се на борда на ветроходни и моторни яхти в Гърция, трябва веднъж дневно да измерват телесната си температура, пише още в проекта. При поява на симптоми на грипоподобни заболявания шкиперите са задължени незабавно да информират местните власти, действайки по предварително описан и приет от службите план за всеки отделен съд.

Задължават се собствениците на този вид плавателни съдове да осигурят на борда достатъчно количество лични предпазни средства.

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).