Варненски консорциум жали процедурата за фиш порта в Поморие, кметът: "Рекетьорска история"

Варненският консорциум „Морстрой Поморие” ДЗЗД за пореден път обжалва процедурата по европроект за милиони левове. Така вторият етап на изграждането на рибарското пристанище в Поморие от година и половина е в задънена улица, алармира кметът Иван Алексиев, съобщи Флагман.

През миналата пролет стана ясно, че със средства по „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.” ще бъде реализиран втори етап на един от най-важните проекти за общината. Подписаният договор с Министерство на земеделието, храните и горите за безвъзмездна финансова помощ е в размер на 7,5 млн. лева.

„Има опасност да загубим парите, ако не се реализира проектът. Но все пак, когато има обжалване, спира да тече срокът. Но заради тази фирма загубихме една прекрасна зима за строителство и ако не бяха тези обжалвания, сега Поморие можеше да посрещне туристите с едно изцяло завършено рибарско пристанище. Тук са предвидени кранове за лодки, виденаблюдение, монтиране на понтони, бензиностанция и т.н. В един момент обаче една фирма, която не била доволна и която жали по цялото Черноморие проектите за пристанища, спъва такива стратегически за развитието на страната ни проекти”, обясни градоначалникът.

„Отправям зов за помощ – тази фирма, която е от Варна, рекетира нас, възложителите на процедурите. Ако може, държавата да извърши проверка. Нищо против нямам в това да обжалват, но за мен това е рекетьорска история”, коментира през февруари кметът Алексиев, цитиран от Флагман.

Според изданието „Морстрой Поморие” ДЗЗД е учреден от „Космос Шипинг“ АД и „Галакси Пауър“ ООД”.

Външно съдържание и реклама

Източник Флагман

Последни новини

Последни новини