Загинаха 19 моряци от ирански кораб

Най-малко 19 моряци са загинали, а други са ранени при инцидент с „приятелски огън“, в който участват два кораба от състава на Военноморските сили на Иран, съобщи иранската държавна телевизия.

Нова противокорабна ракета, която беше тестово изстреляна от фрегата Jamaran, порази логистичния кораб Коnarak. Първоначално бе съобщено за няколко десетки загинали..

Инцидентът станал по време на изпитания в Оманския залив.

„Корабът Konarak беше ударен от ракета вчера [неделя] следобед по време на учение във водите на Бандар- е Яск“ край южното крайбрежие на Иран, съобщи държавната телевизия.

Инцидентът е станал близо до пристанището Яск, на около 1270 км югоизточно от Техеран, в Оманския залив, съобщи държавната телевизия./БГНЕС

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,