ГЕРБ продължава с ликвидирането на пристанище Варна – Изток

Първото правителство на ГЕРБ отказа японския заем за преместване на пристанище Варна – Изток, но постепенно идеята на БСП за ликвидиране на терминала се възроди, пише 24 часа.

Според неназовани източници на изданието в пристанищния терминал, в който изникнаха серия ресторанти, трябва да се изгради яхтена марина за 100 съда.

В момента се работи проект, който предвижда товаро-разтоварните дейности да бъдат изнесени в пристанищата във варненското езеро, пише вестникът.

Във Варненското езеро функционират няколко пристанищни терминала – на ТЕЦ Варна, собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, „Леспорт“, част от групата „Химимпорт“ и държавния терминал „Варна – Запад“.

Според вестника се планира и изграждането на нов вътрешен за терминал Изток вълнолом, който да обособи яхтената марина.

Maritime.bg припомня, че вчера държавното пристанище обяви пореден търг за магазии, които ще бъдат отдадени под наем при начална тръжна цена от 5.50 лева на квадратен метър, въпреки че са разположени в абсолютно идеалния център на морската столица и на морския бряг.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,