ГЕРБ продължава с ликвидирането на пристанище Варна – Изток

Първото правителство на ГЕРБ отказа японския заем за преместване на пристанище Варна – Изток, но постепенно идеята на БСП за ликвидиране на терминала се възроди, пише 24 часа.

Според неназовани източници на изданието в пристанищния терминал, в който изникнаха серия ресторанти, трябва да се изгради яхтена марина за 100 съда.

В момента се работи проект, който предвижда товаро-разтоварните дейности да бъдат изнесени в пристанищата във варненското езеро, пише вестникът.

Във Варненското езеро функционират няколко пристанищни терминала – на ТЕЦ Варна, собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, „Леспорт“, част от групата „Химимпорт“ и държавния терминал „Варна – Запад“.

Според вестника се планира и изграждането на нов вътрешен за терминал Изток вълнолом, който да обособи яхтената марина.

Maritime.bg припомня, че вчера държавното пристанище обяви пореден търг за магазии, които ще бъдат отдадени под наем при начална тръжна цена от 5.50 лева на квадратен метър, въпреки че са разположени в абсолютно идеалния център на морската столица и на морския бряг.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота