31 новозаразени с COVID-19 у нас

31 са новозаразените с COVID-19 у нас за последното денонощие, от тях 20 души са в болница. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг тази сутрин.

Снимка: БГНЕС

За последното денонощие са направени 1611 изследвания. 9 са активните области.

Общо в страната регистрираните случаи на заразени с коронавирус са 2100 души.

2,5% е увеличението на новорегистрираните сравнение с предишния ден. Общо в София има 12 нови. При децата до 18 години има нов случай – дете на 10 години от Сливен.

228 лица – медицински персонал са общо заразените. От последното денонощие новите случаи са 3. Един лекар от Пазарджик, една медицинска сестра и един санитар. Двамата са от МБАЛ Плевен на ВМА.

Жертвите в страна са 99 като за последния ден трима души са починали. Става дума за мъж на 79 годни от дома за стари хора в Кула. Жена на 75 години в болница „Света Анна” и мъж на 87 години с множество сърдечни придружаващи заболявания от „Пирогов”.

В болнично лечение се намират 365 пациенти, от които 51 са в интензивни клиники.

Ген. Мутафчийски съобщи, че с оглед края на извънредното положение, щабът продължава своя работа. На среща с премиера са набелязани конкретни цели на работа от тук нататък, посочи председателят на оперативния щаб. /БГНЕС

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва